Kategorijos
Seminarai

Domanto Miliaus seminaras „Demokratinis ugdymas muzikos mokyklose: nuo atkūrimo iki kūrimo. Kajaus Mačikūno atvejis”

Vasario 7 dieną Marijampolės meno mokykloje vyko seminaras „Demokratinis ugdymas muzikos mokyklose: nuo atkūrimo iki kūrimo. Kajaus Mačikūno atvejis“. Seminare savo asmeninėmis įžvalgomis apie demokratiškumo apraiškas pedagoginiame darbe, mokinių motyvaciją ir šiuolaikinės kartos sudominimą muzika dalinosi Kauno 1-osios muzikos mokyklos fortepijono mokytojas – akompaniatorius ekspertas, Kauno technologijos universiteto akademinio choro „Jaunystė” koncertmeisteris Domantas Milius.
„Tikrai džiugu, kad Marijampolės meno mokyklos administracija bei mokytojų kolektyvas šiltai priėmė mane pristatyti 7 klasės mokinio Kajaus Mačikūno mokymosi sėkmės pavyzdžius, kurie buvo paskatinti demokratinio ugdymo ir požiūrio į pačio mokinio asmeninius ugdymosi poreikius. Manyčiau, kad pagrindinis tikslas, kurį turėtų sau kelti kiekvienas muzikos ar meno mokyklos pedagogas – kaip padėti atsiskleisti mokiniui kaip asmenybei, kaip ugdyti jo individualius gebėjimus bei sudaryti sąlygas jo vidinio meninio potencialo sklaidai. Nuo to ateityje priklausys mokinio santykio su pačia muzika ypatumai, muzikos mokymosi motyvacija ir sėkmė“ – dalinosi įspūdžiais apie vestą seminarą Marijampolės meno mokykloje fortepijono mokytojas Domantas Milius.
Demokratinis ugdymas muzikos mokykloje – tai alternatyvaus ugdymo forma, grindžiama mokytojų ir mokinių lygybės, mokinių laisvės kurti ugdymo turinį bei abipusės pagarbos principais. Demokratinėje muzikos mokykloje siekiama ugdyti autentišką muzikos atlikėją ir kūrėją, kuris per nuolatinį kūrybos procesą siekia naujų akademinių rezultatų.



Informacija atnaujinta 2023-02-08

Accessibility